Protein ONE (567 gramm)

Komplex fehérje hozzáadott B6-tal, rosttal és laktáz enzimmel, belgacsoki-capuccino ízben.
7490 Ft
5990 Ft
Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk

Hogyan működnek az emésztés segítő anyagok? (laktáz enzim, rost, bromelain, papain)


2020. szeptember 10.

emésztést segítő enzimek

Az emésztést számos enzim segíti melyek zökkenőmentessé és magától értetődővé teszik a folyamatot de a hiányuk esetén problémák lépnek fel. Első és az egyik legfontosabb a laktáz enzim.

Laktáz enzim

A laktáz enzim a vékonybélben termelődik és segít a tejcukor lebontásában. A tejcukor tulajdonképpen egy összekapcsolódott glükóz (szőlőcukor) és egy galaktóz, ami egy komplex molekula, mely ha nem bomlik le hasmenést, puffadást vagy akár hányást is okozhat szélsőséges esetben. A laktózérzékenyek szervezete nem képes megfelelő mennyiségű laktázt termelni, ezért is érinti őket érzékenyen a túl sok tejtermék bevitele. Ezen a tejtermékek fogyasztásának visszaszorításával vagy teljes elhagyásával lehet segíteni, vagy a laktáz enzim külsőleg történő bevitelével, például laktáz rágótabletta fogyasztásával.

Papain

A papain egy a papajában megtalálható emésztőenzim, ami gyorsítja a bélműködést és a gyomorban természetesen termelődő pepszinnél és a hasnyálmirigy által termelt pankreatinnál is effektívebben támogatja az emésztést. A papain nem károsítja a bél nyálkahártyáját, a bélfalat tisztítja. A papain kulcsszerepet tölt be a fehérjelebontásban, segíti az emésztést, enyhíti a puffadást és a székrekedést. Egy, a clinicaleducation.org oldalon publikált 2013-as kutatás alátámasztotta, hogy a papajából származó enzim étrend-kiegészítőként használva a krónikus emésztőrendszeri zavarok tüneteit is csökkentette. Ez kézenfekvő megoldásnak tűnik hiszen a papaja Magyarországon nehezen beszerezhető gyümölcs.

(forrás)

papain hatása

Bromelain

A bromelain elsődleges forrása az ananász, a szervezet önmagának nem állítja elő. A bromelain enzim támogatja a fibrin nevű fehérje lebontását, amivel mérsékli a vérrögképződést is, bizonyítottan csökkentve az infarktus és más érrendszeri katasztrófák bekövetkeztének esélyét. Mivel a bromelain részt vesz a fehérjék lebontásában, az emésztési folyamatot is hathatósan támogatja.

(forrás)

Rostok

A rostok gyümölcsökben, zöldségekben, olajos magvakban, hüvelyesekben, teljes kiörlésű gabonákban található meg. A rostok a szénhidrátok családjába tartoznak de nem hizlalnak csak megkötik a salakanyagokat, méreganyagokat, így azok kiürülnek a szervezetből. A rostokból nem állít elő a szervezet energiát, így nem hizlalnak, ellenben vízmegkötő képességük révén teltségérzetet adnak és elnyomják az étvágyat. A rost azért is egészséges, mert megköti a magas koleszerin tartalmú epesavat és csökkenti a szervezet koleszterin szintjét. A rostok a vércukrot is kedvezően befolyásolják, hiszen nem hagyja a cukrokat felszívódni a vérbe, így elmondható, hogy a rostok a magas értékek ellen megfelelő alternatívák. A koleszterinszint csökkentő és vércukorszint csökkentő hatásán keresztül védi a szívet és az érrendszert.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape logo
Vásároljon ma akár 1500Ft kedvezménnyel vagy ingyenes szállítással!

Protein ONE (567 gramm)

Komplex fehérje hozzáadott B6-tal, rosttal és laktáz enzimmel, belgacsoki-capuccino ízben.
7490 Ft
5990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

×
Kérlek kedveld oldalunkat!