Pyruvat + CLA SlimFit (100 kapszula)

Zsírégető étrend-kiegészítő, kalcium-pyruvat és CLA tartalommal.
7990 Ft
Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk

A Calcium Pyruvat hatása

Zsírégető

2020. február 17.

pyruvate hatása

A Pyruvat a testünk által is termelt természetes anyag, amely hozzájárul az anyagcseréhez és a szénhidrátok lebontása során keletkezik. Manapság igen népszerű zsírégtő, a LifeTilt! (Pyruvat One) és a Peak (Peak Girl Pyruvat zsírégető) is sikeresen forgalmazza.

Ezen anyag instabil formája, az úgynevezett piruvsav, ami nátrium vagy kalcium hozzáadásával stabilizálódik. A kalcium-piruvát az a vegyület, amely elindítja a citromsavciklust (Krebs-ciklus). A citromsavciklus egy anyagcsere-folyamat, melyben a zsírok és szénhidrátok (például gükóz) oxigén jelenlétében széndioxiddá és vízzé alakulnak, és közben energia vagy ATP képződik.

A pyruvate (piruvát) egy, a szervezet által is termelt, természetes, sejtközi energiaátvivő anyag, a piroszőlősav egy formája, ami részt vesz az anyagcsere folyamatokban, javítva az állóképességet és fokozva a zsírégetést.

A piruvát megtalálható olyan ételekben, mint az alma, a sajt, a sötét sör és a vörös bor.

A piruvát további megnevezései: Piruvsav (Pyruvic acid), Oxopropánsav (Oxopropanoic acid), Acetylformic acid, Alpha-Keto Acid, Kalcium-piruvát-monohidrát.

A pyruvat képlete: C3H4O3, míg a kalcium pyruvat képlete: C3H3O3Ca.

A pyruvat hatása

1. Zsírégetés

A kalcium-piruvát segíthet a súly- és zsírvesztésben, mivel ez a sejtek légzésének alapanyaga, extra bevitele növelheti az elégetett energia mennyiségét, lehetővé téve ezáltal a nagyobb zsírégetést.

Az American Journal of Clinical Nutrition (Dr. Ronald Stanko) által készített tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a kalcium-piruvátnak van zsírégető hatása. Túlsúlyos nőket 21 napra, 1000 kalóriatartalmú étrendre (68% szénhidrát és 22% fehérje tartalommal) fogtak. A kalcium-piruvátot kapó csoportban 48 százalékkal nagyobb zsírveszteség volt tapasztalható (nagyjából 4 és 2.7 kg). Ennek az eredménynek az eléréséhez nagy, napi 30 grammos dózisokat alkalmaztak. [1]

Egy másik tanulmányban a kutatók 23 edzést nem folytató nőt osztottak két csoportba: az egyik napi kétszer 5 gramm pyruvatot szedett, a másik pedig napi kétszer placebót kapott. Mindannyian 30 napon át felügyelt edzésprogramot végeztek. Az edzés előtt és után is tesztelték a résztvevők vérmintáját és az eredmények azt mutatták, hogy a piruvát csoport valamivel több zsírt vesztett. [2]

2. Energiatermelés / állóképesség

A kalcium pyruvat kapszula szedése előnyös lehet az állóképesség sportolók számára, akiknek a szervezetében folyamatos ATP-termelés folyik, hogy elegendő energiát tudjon adni a tartós testmozgáshoz. A glükóz és fehérje izomsejtekbe történő szállítása és az ATP optimális szintjének rendelkezésre bocsátása a kalcium-piruvát elméleti előnyei. A megnövekedett energiáról és a kissebb mértékű fáradásáról számos sportoló beszámolt, azonban további kutatások szükségesek a témában.

Egy, a Journal of Applied Physiology folyóiratban közzétett tanulmány kimutatta, hogy 25 gramm kalcium piruvát és 75 gramm dihidroxi-aceton együttesen 20%-kal növeli a tricepsz izom kitartását, 7 napi kiegészítés során. [3]

3. A bőr öregedése

A Dermatologic Surgery tanulmánya szerint az 50%-os piroszőlősav arcmaszk biztonságos és hatékony kezelést jelenthet az arcbőr öregedése ellen. A kutatók 20 beteget kezeltek négy hétig négy ilyen módszerrel. A kezelés után lágyabb textúrájú arcbőrt tapasztaltak, kevesebb ráncal és hiperpigmentációval. [4]

Egyesek szerint a kalcium-pyruvate kiegészítés további lehetséges előnyei között szerepelhet az antioxidáns hatás az öregedés gátlása, az alacsonyabb vérnyomás és koleszterinszint, a fokozott glikogén-tárolás és felhasználás, az izomépítés és megtartás fokozódása, a megnövekedett nyugalmi anyagcsere-sebesség és a magasabb zsírsav-felhasználás.

A pyruvate adagolása

Súlycsökkentés céljából a kalcium-piruvát ajánlott napi adagja 5 - 44 gramm. A pyruvatot a bőrön, helyileg is lehet használni az öregedés jeleinek késleltetésére. Ebben az esetben hetente egyszer, egymást követő négy héten át 50%-os piroszőlősav arcmaszkot érdemes alkalmazni.

A pyruvat mellékhatásai

Mellékhatásokat tapasztalhat, ha kalcium piruvát kapszulát nagy dózisban fogyaszt. Ezeknek a következők lehetnek: 

  • Fejfájás. Próbáljon több vizet inni minden egyes kapszula szedése mellett.
  • Hányinger vagy hányás. A hányingert vagy hányást akkor előzheti meg, ha a tablettákat étkezés közben veszi be, nem pedig üres gyomorra.
  • Hasmenés vagy székrekedés. Ha bármilyen gyomorbetegsége van, a kalcium-piruvát súlyosbíthatja ezt a problémát. Mielőtt megtenné, beszéljen orvosával a kiegészítő szedéséről.
  • Uticaria (csalánkiütés). Ez allergiás reakcióra utalhat, és azonnal abba kell hagynia a tabletták szedését.
  • Gyengeség. Általában elkerülhető, ha a kalcium-piruvátot teli gyomorra veszi. Ha továbbra is gyengenek érzi magát, abba kell hagynia a használatát.
  • Csökkent HDL és megnövekedett LDL koleszterin szint.

Minden terhes vagy szoptató nőnek kerülnie kell a kiegészítő szedését.

Túladagolható a pyruvate?

A Piruvátnak nincs meghatározott felső beviteli szintje, mert igen kevés negatív hatás történt a magas dózisok esetén. A bevált gyakorlatok érdekében azonban kövesse az ajánlott adagolást és beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni.

A pyruvat formái

  • kalcium pyruvate: a zsírégetésben a legerőssebb formula.
  • kálium pyruvate és nátrium pyruvate: magas vízmegköző hatással rendelkezik.
  • kreatin  pyruvate: inkább energiaszint növelésre használható.

kalcium pyruvate  calcium pyruvate kapszula nátrium pyruvate

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape logo
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Pyruvat + CLA SlimFit (100 kapszula)

Zsírégető étrend-kiegészítő, kalcium-pyruvat és CLA tartalommal.
7990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

×
Kérlek kedveld oldalunkat!