Day Burn (60 kapszula)

Nappali komplex zsírégető formula
2990 Ft
Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk

Mi a különbség a glükomannán és az ördögnyelv között és tényleg égetik-e a zsírt?


2020. július 14.

glukomannan ordognyelv

Manapság már mindenre rámondják, hogy égeti a zsírt: az oolong tea, az ananász, a csili, árulnak elektromos impulzusos öveket, mágneses zsírlebontást, vibrációs trénereket, de ezek nagy része egy valamit ér, a forgalmazónak növeli a profitját, a zsírra a legminimálisabb hatással sincsenek.

Nézzük a glükomannán is a kamu zsírégetők sorát erősíti-e vagy valóban képes támogatni a fogyni vágyók diétás céljait.

Mielőtt egy új diétás étrend-kiegészítő fejlesztésébe fogunk mindig tájékozódunk a szakirodalomban, egymástól független forrásokból a hatóanyagokat illetően. Számos közelfogadott oldal van, amelyre csak megbízható és hiteles kutatások kerülnek fel, mint a WebMD, a National Library of Medicine, magyar vonatkozásban a HáziPatika.com és a Webbeteg stb. Számon tartunk egy 30-40 hiteles oldalt melyekről összeszedjük a hatóanyagra vonatkozó kutatásokat és cikkeket. Így történt a glükomannán esetében is mikor megvizsgáltuk, hogy beletegyük-e valamelyik étrend-kiegészítőnk receptúrájába.

Lássuk a tényeket:

Mi is az az ördögnyelv?

Az ördögnyelv egy távol-keleten őshonos növény, más néven leopárdkontyvirág (Amorphophallus konjac), melyet a japán konyhában előszeretettel használnak. A növény gumós gyökerét és a szárát használják fel, mind a japán, mind a kínai konyha egyik alap elemeként. Fontos megjegyezni, hogy az ördögnyelv-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítők alapanyaga a leopárdkonytvirág és nem a hasonló nevű ördögnyelv-fügekaktusz (Opuntia humifusa vagy Opuntia rafinesqui). Cikkünk a glükomannán tartalmú ördögnyelvről szól.

Mi a különbség az ördögnyelv és a glükomannán között?

A leopárdkontyvirág szárított gumója körülbelül 40% glükomannánt tartalmaz, vagyis az ördögnyelv egyik hatóanyaga a glükomannán, hasonló a helyzet, mint a Garcinia Cambogia és a HCA között. A glükomannán egy növényi rost, ami nagyban segíti és gyorsítja az emésztést. A japán nők már 1500 éve eszik, hogy vékonyak maradjanak.

leopardkontyvirag dieta

Glükomannán hatása és az azokat igazoló kutatások

Röviden összegezve:

  • jóllakottságérzetet ad ezáltal csökkenti az evés utáni sóvárgást
  • optimalizálhatja a vér glükózszintjét
  • gyorsítja az emésztést
  • csökkenti a koleszterinszintet és a HDL és LDL arányát javítja, avagy a jó és rossz koleszterin arányát optimalizálja

Bővebben:

Számos kutatást végeztek a glükomannán hatásait illetően. A hatások mögött linkeltük a kutatásokra vonatkozó forrásokkal.

A glükomannán komplex hatással rendelkezik és többszörösen képes támogatni a diétázókat célkitűzéseik elérésében. A glükomannán rost az egyik olyan rost, ami a legjobban meg tud duzzadni víz hatására a gyomorban, akár 100-200-szorosára is meg tud dagadni. Emiatt a hatása miatt egyrészt teltségérzetet képes biztosítani, vagyis a falás utáni kényszert csillapítja, másfelől enyhe hashajtó hatása is van, vagyis a székrekedés okait is képes megszüntetni. Lassú anyagcserével rendelkező és gyakori székrekedéstől szenvedő nőknek kifejezetten ajánlott a glükomannán fogyasztása. (forrás), (forrás)

A glükomannán csökkenti a zsírok és cukrok felszívódásának hatásfokát is, ami szintén egy pozitív diétás szempont. Sok diétázó a csaló étkezések előttre időzít extra adag glükomannán bevitelt, hogy gátolja az extra kalória és zsír felszívódását. Nem semlegesít egy diéta alatti csaló pizzázást de annak a testsúlyra gyakorolt hatását csökkentheti.

(forrás)

A glükomannán nagy dózisú szedése csökkentheti a koleszterinszintet és javíthatja a jó és rossz koleszterin arányát a vérben. (forrás)

A glükomannán segíthet a vércukor szint csökkentésében is azáltal, hogy a gyomorban lassítja az ételek felszívódását, így ugyanaz a tápanyagmennyiség és cukormennyiség lassabban kerül be a vérbe és a vércukorszint kiugrásait képes ellaposítani.

(forrás)

Örödögnyelv mellékhatásai

Az ördögnyelv kivonat egy teljesen természetes és veszélytelen anyag, így negatív hatásai nem ismertek, a távol-keleti kultúrákban évezredes tapasztalata van a fogyasztásának és nem jegyeztek fel negatív összefüggéseket.

Azonban ha bármilyen gyógyszert szed rendszeresen, kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét a szedést illetően.

Az ördögnyelv fogyasztása terhes nőknek és gyermekeknek nem ajánlott.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape logo
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Day Burn (60 kapszula)

Nappali komplex zsírégető formula
2990 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

×
Kérlek kedveld oldalunkat!