Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Mi a különbség a glükomannán és az ördögnyelv között és tényleg égetik-e a zsírt?

Zsírégető
glukomannan ordognyelv

Manapság már mindenre rámondják, hogy égeti a zsírt: az oolong tea, az ananász, a csili, árulnak elektromos impulzusos öveket, mágneses zsírlebontást, vibrációs trénereket, de ezek nagy része egy valamit ér, a forgalmazónak növeli a profitját, a zsírra a legminimálisabb hatással sincsenek.

Nézzük a glükomannán is a kamu zsírégetők sorát erősíti-e vagy valóban képes támogatni a fogyni vágyók diétás céljait.

Mielőtt egy új diétás étrend-kiegészítő fejlesztésébe fogunk mindig tájékozódunk a szakirodalomban, egymástól független forrásokból a hatóanyagokat illetően. Számos közelfogadott oldal van, amelyre csak megbízható és hiteles kutatások kerülnek fel, mint a WebMD, a National Library of Medicine, magyar vonatkozásban a HáziPatika.com és a Webbeteg stb. Számon tartunk egy 30-40 hiteles oldalt melyekről összeszedjük a hatóanyagra vonatkozó kutatásokat és cikkeket. Így történt a glükomannán esetében is mikor megvizsgáltuk, hogy beletegyük-e valamelyik étrend-kiegészítőnk receptúrájába.

Lássuk a tényeket:

Mi is az az ördögnyelv?

Az ördögnyelv egy távol-keleten őshonos növény, más néven leopárdkontyvirág (Amorphophallus konjac), melyet a japán konyhában előszeretettel használnak. A növény gumós gyökerét és a szárát használják fel, mind a japán, mind a kínai konyha egyik alap elemeként. Fontos megjegyezni, hogy az ördögnyelv-kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítők alapanyaga a leopárdkonytvirág és nem a hasonló nevű ördögnyelv-fügekaktusz (Opuntia humifusa vagy Opuntia rafinesqui). Cikkünk a glükomannán tartalmú ördögnyelvről szól.

Mi a különbség az ördögnyelv és a glükomannán között?

A leopárdkontyvirág szárított gumója körülbelül 40% glükomannánt tartalmaz, vagyis az ördögnyelv egyik hatóanyaga a glükomannán, hasonló a helyzet, mint a Garcinia Cambogia és a HCA között. A glükomannán egy növényi rost, ami nagyban segíti és gyorsítja az emésztést. A japán nők már 1500 éve eszik, hogy vékonyak maradjanak.

Glükomannán hatása és az azokat igazoló kutatások

Röviden összegezve:

  • jóllakottságérzetet ad ezáltal csökkenti az evés utáni sóvárgást
  • optimalizálhatja a vér glükózszintjét
  • gyorsítja az emésztést
  • csökkenti a koleszterinszintet és a HDL és LDL arányát javítja, avagy a jó és rossz koleszterin arányát optimalizálja

Bővebben:

Számos kutatást végeztek a glükomannán hatásait illetően. A hatások mögött linkeltük a kutatásokra vonatkozó forrásokkal.

A glükomannán komplex hatással rendelkezik és többszörösen képes támogatni a diétázókat célkitűzéseik elérésében. A glükomannán rost az egyik olyan rost, ami a legjobban meg tud duzzadni víz hatására a gyomorban, akár 100-200-szorosára is meg tud dagadni. Emiatt a hatása miatt egyrészt teltségérzetet képes biztosítani, vagyis a falás utáni kényszert csillapítja, másfelől enyhe hashajtó hatása is van, vagyis a székrekedés okait is képes megszüntetni. Lassú anyagcserével rendelkező és gyakori székrekedéstől szenvedő nőknek kifejezetten ajánlott a glükomannán fogyasztása. (forrás), (forrás)

A glükomannán csökkenti a zsírok és cukrok felszívódásának hatásfokát is, ami szintén egy pozitív diétás szempont. Sok diétázó a csaló étkezések előttre időzít extra adag glükomannán bevitelt, hogy gátolja az extra kalória és zsír felszívódását. Nem semlegesít egy diéta alatti csaló pizzázást de annak a testsúlyra gyakorolt hatását csökkentheti.

(forrás)

A glükomannán nagy dózisú szedése csökkentheti a koleszterinszintet és javíthatja a jó és rossz koleszterin arányát a vérben. (forrás)

A glükomannán segíthet a vércukor szint csökkentésében is azáltal, hogy a gyomorban lassítja az ételek felszívódását, így ugyanaz a tápanyagmennyiség és cukormennyiség lassabban kerül be a vérbe és a vércukorszint kiugrásait képes ellaposítani.

(forrás)

Örödögnyelv mellékhatásai

Az ördögnyelv kivonat egy teljesen természetes és veszélytelen anyag, így negatív hatásai nem ismertek, a távol-keleti kultúrákban évezredes tapasztalata van a fogyasztásának és nem jegyeztek fel negatív összefüggéseket.

Azonban ha bármilyen gyógyszert szed rendszeresen, kérdezze meg kezelőorvosát és gyógyszerészét a szedést illetően.

Az ördögnyelv fogyasztása terhes nőknek és gyermekeknek nem ajánlott.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS