Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Hogyan zajlik a termékfejlesztés a Panda Nutrition-nél?

etrend-kiegeszito fejlesztes

Étrend-kiegészítőket árulni felelősség… Nagy felelősség. A kapszulákat a vásárlók beviszik a szervezetükbe és ettől hatást várnak, megtisztelnek bennünket a bizalmukkal és nem tehetjük meg, hogy ezzel visszaélünk. Sokan kérdeztétek, hogyan is zajlik nálunk a termékek tervezése és gyártása. Ebbe szeretnénk kis betekintést engedni és megosztani veletek néhány kulisszatitkot.

Gyártás

Mindennek az alapja, hogy az általunk megálmodott és kifejlesztett receptúrát olyan gyárban gyártatjuk ami megfelel minden minőségi követelménynek. Több mint 10 gyártóval tárgyaltunk, míg végül kiválasztottuk a legmegfelelőbbet. Az ár csak sokadlagos szempont volt, valljuk inkább kisebb árrésért dolgozzunk, de maximális biztonsággal tudjuk az étrend-kiegészítőinket ajánlani. Olyan termékek legyenek végeredményben, amit a saját családunk is szed. Lássuk a száraz tényeket a gyárról, ahol készülnek a Panda Nutition termékek, nélkülözve a marketing bullshitet:

  • Minőségirányítási rendszer, mely megfelel az ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek.
  • Élelmiszer-biztonsági irányítási rendszer, mely megfelel az ISO 22000:2005 szabvány követelményeinek
  • Az EudraLex Volume IV. EU Guidelines to Good Manufacturing Practice előírásainak megfelelő GMP rendszer.
  • Hungarian Codex Alimentarius 2-1 /1969 (HACCP)
  • Természetesen Magyarországon gyártatunk sok más étrend-kiegészítő forgalmazóval szemben. Fontosnak tartjuk, hogy magyar tulajdonosoknak fizessünk és magyar munkavállalók bérét gazdálkodják ki ebből. Gyártathatnánk olcsóbban Kínában vagy akár Indiában de ez az opció nálunk nem jöhetett szóba.

Ez jó kiinduló alap, vagyis amit megálmodunk azt képesek maximális színvonalon legyártani. Nah de nézzük, hogy is néz ki a receptúra megalkotása, a profi kivitelezés semmit sem ér, ha a terv gyenge.

Étrend-kiegészítő tervezés

Az igényfelmérés folyamatos vásárlóink körében, vagyis, mind a telefonos megkeresések, e-mailes kapcsolattartás során felmerült javaslatokat és a közösségi médiás feedbackeket is összegezzük és elemezzük. Ez alapján születik meg az irányvonal, amit megpróbálunk minél komplexebben összetevőkre és hatóanyagokra bontani. Például az Immun Forte esetében erős igény volt, egy immunrendszer erősítő termékre. Ezt követte egy intenzív kutatómunka, ahol több száz cikk, szakmai anyag áttanulmányozása után született meg az a 15 összetevő, amik szinergiahatásba lépve képesek a kívánt hatást elérni.

Mindig törekszünk rá, hogy egyedit alkossunk, ne egy szazadik echinacea alapú cseppet vagy egyéb tucatterméket hozzunk létre. Az átolvasott kutatási eredmények és tanulmányokat csak minőségi oldalakról veszünk figyelembe, legalább 10 forrással alátámasztott hatóanyagot engedünk be a receptúrába. Például az Immun Forte esetében ezek a hatóanyagok mentek át a rostán: C-vitamin, D3-vitamin, E-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, B12-vitamin, folsav, A-vitamin, zöld tea kivonat, gyömbér, Panax ginseng, kurkuma, vas, cink, szelén. Ezek hatását egymástól függetlenül számos kutatás alátámasztja. De például az aranygyökér és az ázsiai gázló hatásait vizsgáló kutatások ellentmondásosak, így ezeket nem tettük be a mixbe. A receptúra megalkotásra jellemzőbb a Panda Nutrition termékek esetében a konzervativizmus, mint a megalapozatlan kisérletezgetés, ezért is lett a receptúra zöme vitamin és ásványi anyag, kiegészítve a legmegalapozottabb gyógynövényekkel.

Véleményezés

Miután a receptúra kialakításra került ezt véleményeztetjük a gyár termékfejlesztőivel és egészségügyi szakemberekkel. Sport célú étrend-kiegészítők esetében edzőkkel is konzultálunk és nem ritkán még a gyártás előtt módosítunk a visszaérkező javaslatok alapján.

Tesztelés

Gyártani 1000+ doboz mennyiségben gazdaságos, így még a sorozatgyártás beindulása előtt kapunk mintákat a gyártól és egy utolsó körös ellenőrzésnek vetjük alá. Tribulus esetében például a túl nagy, szinte lenyelhetetlen méretű tabletta volt, ami miatt újra kellett az utolsó pillanatban tervezni. De például tervben volt tribulus porunk is, ami az ihatatlan keserű íz miatt került elvetésre, így maradtunk végül az arany középút 1500 mg tablettáknál, amiből végül 2 tabletta lett a napi ajánlott adag. Tervezés alatt van például fehérjés zabpelyhünk is, ahol szintén a második körös mintánál tartunk és párhuzamosan 3 ízben tesztelünk. Szóval ez az utolsó mozzanat sem kevésbé fontos, mint a többi, olyan mint egy szobrásznál az utolsó simítások.

Beérkezés után

És természetesen csak ezután jön a java. Miután beérkezett több ezer doboz már csak meg kell találni azt a pár ezer embert, akinek pont erre van szükségeJ

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS