Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Miért indítottuk a Panda Nutritiont, ahelyett, hogy egy multinál ücsörögnénk túlfizetve és láblógatva?

panda nutrition

Kis személyes részt is szeretnék vinni a márkánkba. Nem akarjuk majd az egonk köré építeni a céget, mint teszik ezt sokan az étrend-kieg és egészséges étel piacon, de pár villanásra magunkról is ejtünk szót.

A céget ketten alapítottuk Zoli társam és én. (Dénesnek hívnak mellesleg) Mindketten egy biztos cégben ültünk és a magyar átlaghoz képest jól (túl) meg voltunk fizetve. Minden nap beértem kis késéssel egy olyan céghez, ahol szép irodában dolgoztam, napközben 2 órára el lehetett tűnni ebédelni, volt xbox a közösségi térben, egy rakás céges rendezvény, nah meg a lényeg hó elején, ha végigszunyókáltam a hónapot akkor is megjelent egy szemmel is elég jól látható bér a bankszámlámon. Ennek ellenére mégis vergődtem, gyakorlatilag azt éreztem, ha be sem mennék a hónapban a cég ugyanott tartana. Sok kollégám elhitette a környezetével, sőt még magával is, hogy milyen fontos, de ez önáltatás volt. A legtöbben még erre sem vették a fáradtságot, próbáltak láthatatlanná válni hó első napjától a következő hónap első napjáig. 10 év alkalmazotti létből egyik megfigyelésem, hogy valaki minél magasabb pozícióban van annál jobban fizetik és annál kevésbé csinál bármi hozzáadott értékű munkát, cserébe egész napot végigmeetingeli következmények nélkül.

Egész nap be voltam kényszerítve egy székbe egy íróasztal mögé és azt éreztem, hogy pereg le az életem és nem ott vagyok ahol lenni szeretnék. Nem éreztem, hogy jobbá tenném a világot, nem éreztem, hogy a magam ura vagyok, csak egy csavar a gépezetben, egy kicserélhető káposztafej. Mindig nevettem azokon a kollégákon, akik T/1-ben beszéltek a cégről, hogy megvettük ezt a lapot, vagy ennyit nőttünk tavalyhoz képest.

A cég vette meg aki egy teljesen idegen tulajdonában áll, amihez nekem annyi közöm van, hogy életemből egy idődarabot eladtam neki, hogy építsem a küldetését. Rosszul éreztem magam, hogy egy olyan ember ad nekem kiváló bért, aki még a nevemet sem tudja (500+ fő cég) és ennyit magamtól nem is tudnék keresni. Szóval elücsörögtem az iszapban egy jó darabig és agyaltam, hogy valami sajátot indítsak. Szerencsére Zoliban társra találtam, akivel jól kiegészítjük egymást ő precizitásban és maximalizmusban hozza amit kell én ötletekben és víziókban, ő profi fejlesztő, nekem a cégvezetés és marketing ami fekszik. Mint Ying és Yang visszük a Bende Online Média Kft-t.

2016-ban alapítottuk a cégünket Zolival, amit 1 évig munka mellett csináltunk. Ez egy étrend-kiegészítő webáruház, ahol számos gyártó termékét árultuk/áruljuk. Egy szekrényben elfért a teljes készletünk a nappalimban, ami hónapról-hónapra duzzadt, majd már egy egész szobát elfoglalt a sok termék. Végül kénytelenek voltunk 1 év után raktárat és irodát bérelni, mert kinőtte magát a dolog. Ma már több, mint 7000 különböző termékkel foglalkozunk.

Gyakorlatilag mindenféle étrend-kieg. kikerült az oldalra, ami idővel bővült kávéval, teával, csili szószokkal, gyógynövényekkel, sőt még 18+os termékekkel is. Gyakorlatilag mindent árultunk, amit megvettek, végre kiélhettem a kalmár vérem. Idővel már otthagytam a munkahelyem és csak ezzel foglalkoztam, ahogy félévre rá Zoli is követett.

Itt már a szabadság rész meg volt, sokkal jobban éreztem magam a bőrömben és felszabadító volt, hogy minden egyes cikkel, termékfeltöltéssel, hírlevéllel a saját cégem építem. A következő igény, ami megfogalmazódott, hogy szép-szép, hogy a magam ura lettem, de valami olyat szerettem volna csinálni, amivel jobbá teszem a világot és emberek életminőségét javítom. Ekkor találtuk ki Zolival a Panda Nutrition márkát és hogy saját brandet építsünk. A fő vezérelv az volt, hogy minél több ember megengedhesse magának őket, nem engedve persze a minőségből. Ezek az ember életminőségét javító készítmények a legtöbb helyen horror áron vannak, pedig jól tudtuk, hogy ezek gyártása köszönő viszonyban sincs az eladási árral. Az eredeti webshopunkból a www.kapszulacenter.hu weboldalból (mellette 6 másik kisebb weboldallal) már stabil lábakon álltunk, megfogalmazódott az igény, hogy az általunk hasznosnak vélt, független kutatások által bizonyítottan hatékony, de kevesek által ismert étrend-kiegészítőket saját égisz alatt gyártassuk. Gyártassuk és széles körhöz eljutassuk, hogy minél többen élvezhessék áldásos hatásukat. Először a Collagen C-t dobtuk piacra, ami pozitívan hat a bőrre, ízületekre, striákra és a narancsbőrre. Miután ez pozitív fogadtatásban részesült gyártásba került a Tribulus 3G hormonoptimalizáló, királydinnye kivonatunk és az Ashwagandha MAX stresszoldó és agyserkentő kapszulánk. Ez a két termék december közepén érkezik meg, jelenleg gyártásban van. Hó végén megy gyártásba a 4. és 5. termékünk egy pyruvat-l-karnitin kapszula, ami a piacon lévő két leghatékonyabbnak tartott zsírégetőt tartalmazza és egy edzés-teljesítményfokozó az arginin-citrulin kapszulánk. Itt tartunk jelenleg, de a cél, hogy felépítsünk egy széles kör számára megengedhető termékcsaládot, ami nem burkolózik az álprémiumság bullshit-ködébe, csak azért, hogy dupla áron, profitot maximalizáljunk. A célunk a tisztességes áron való forgalmazás és, hogy minél több emberhez eljusson a Panda. Emiatt is futtatunk nyereményjátékokat Panda díjakkal vagy tartunk szimplán ingyen termékosztást olyanoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a Pandát, például a kollagént. Terveink között szerepel, hogy dobozonként 500 Ft-tal támogassunk valamilyen közügyet, ez még tervezés alatt van, majd ha megvannak, a részletek tudatjuk veletek.

Kicsit hosszúra nyúlt, ez csak a Panda Nutrition árnyalása, a lényeg természetesen a hatóanyag és az ár, minden más csak maszatolás. A hatóanyagok egymás tökéletes helyettesítői, a C-vitamin ugyanaz a vegyület akármelyik gyártó is teszi a dobozába. Ne hagyjátok magatokat átverni, legyetek tudatos fogyasztók nézzétek meg a dobozokon a hatóanyagtartalmakat, összetevőket ezt relativizáljátok az árak függvényében és ne vegyétek be a maszlagot. Legyen ez a zárszóJ

 

 

 

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS