Immun Forte (60 tabletta)

15 komponensű immunrendszer-erősítő étrend-kiegészítő.
4490 Ft
Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk

A zöld tea immunerősítő hatása valós vagy csak marketing?

Gyógynövény

2020. december 29.

zold tea hatasa

Mitől hatásosabb a zöld tea, mint a fekete tea? 

Számos egészséges vagy annak vélt élelmiszer valójában nem is az. A zöld teának számos pozitív hatást tulajdonítanak, mint erős antioxidáns hatás és az immunerősítés. Vajon ezek tényleges kutatásokkal alátámasztott tények?

Kezdjük először is azzal, hogy a zöld tea miben más, mint a hagyományos fekete tea. A zöld teát nem erjesztik, emiatt nagyon más élettani hatásokkal rendelkezik, mint a hagyományos teák. Kevéssel a teaszüret után gőzölés, melegítés útján bontják le a tealevelekben megtalálható polifenol-oxidáz enzimet. Az eljárási folyamat miatt az erjedés leáll.

Ez az elkészítési mód a sokkal kedvezőbb hatás oka, ennek köszönhető, hogy a zöld teában nagy mennyiségű polifenol szerkezetű, flavonoid vegyület található melyek rendkivül komplex hatást biztosítanak. 1 liter zöld tea átlagosan 1 gramm polifenolt tartlmaz.

Zöld tea és az immunrendszer

A zöld tea „betegségűző erejének” titka magas antioxidáns és polifenol tartalmában van. A szabadgyökök az oxidáció során keletkeznek és gyorsítják az öregedést, felelősek a rák kialakulásáért és az immunrendszert is gyengítik. A szabad gyököket az antioxidánsok kötik meg, amiket a szervezet termel saját magának is de ezek nem elegendőek, főleg akkor ha stresszes életet élünk, kevés alvással és egyéb negatív tényezőkkel súlyosbítjuk a napjainkat.

A távol-keleti népek és indiaiak évszázadok óta használják a zöld teát, hogy megelőzzenek különböző fajta megbetegedéseket és hogy erősítsék az immunrendszerüket. A Nyugat sokkal később fedezte fel a zöld tea jótékony hatásait, azóta expressz sebességgel próbálja behozni a lemaradását. A zöld tea a betegségmegelőzésen túl segíthet a fogyásban, a bőrápolásban, növeli az élettartamot és javítja az agy működését. A jelenlegi vírushelyzetben nem árt, ha kicsit megtámogatjuk a szervezetünket és igyekszünk természetes módon felvenni a kesztyűt a kórokozókkal.

A zöld teában található vegyületek szignifikánsan képesek növelni az immunválaszban kulcsszerepet játszó "szabályozó T-sejtek" számát - derül ki az Oregoni Állami Egyetem Linus Pauling Intézetének új kutatásából. Ez az egyelőre kevéssé ismert mechanizmus széles körű érdeklődést váltott ki a kutatókban, hiszen áttörést hozhat a gyulladás kezelésében, az immunválasz javításában és a rák megelőzésében.

(forrás)

A zöld tea valójában megváltoztatja a vírus szerkezetét, ami elnyomja a vírus fertőzőképességét. Az EGCG (epigallocatechin-gallát) képes az influenza vírus sejtmembránjához kapcsolódni. Az EGCG az influenza vírus hemagglutinin nevű glikoproteinjéhez kötődik, amely blokkolja a vírus más sejtek megfertőzésének képességét. Ez a zöld teát erős fegyverré teszi az influenza elleni megbetegedés ellen, és elősegítheti a gyors gyógyulást is. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a zöld tea is gátolja a neuraminidáz enzimet, lassítva számos vírus sejtről-sejtre való terjedését. Kimutatták, hogy a zöld tea másik összetevője, az L-theanin fokozza az immunválaszt. Az L-theanin aktiválja és elősegíti egy fehérvérsejt fajta termelését, az úgynevezett gamma-delta T-limfocitát. Az L-theanin az gamma interferon előállításában is segít, ami egy fontos citokin (az immunrendszer jelzőfehérjéje), amely erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Izgalmas és figyelemre méltó a zöld tea és az influenza megelőzésének és gyógyulásának kutatása. Egy tanulmány 197 egészségügyi dolgozót vizsgált meg egy 5 hónapos időszak folyamán. Az egyik 98 résztvevőből álló csoport zöld tea kapszulákat kapott, amik 378 mg katechint (270 mg EGCG tartalom) és 210 mg L-Theanint tartalmaztak. A 99 résztvevővel rendelkező kontroll csoport placebót kapott. A vizsgálatban résztvevőket arra kérték, hogy számoljanak be az influenzaszerű tünetek előfordulásáról, beleértve a lázat, és legalább egy további tünetet, például köhögést, torokfájást, fejfájást vagy testfájást. A zöld tea csoportban a placebóhoz képest jóval kevesebben betegedtek meg. A kísérlet megmutatta, hogy a zöld tea több mint háromszoros védelmet nyújt a megfertőződés ellen, különösen akkor, ha az expozíció jelentős.

(forrás)

Az immunrendszeren kívül milyen más kedvező hatása van a zöld teának?

Segíti a vércukor kordában tartását, antidiabetikus hatással rendelkezik, diabéteszeseknek ajánlott a fogyasztása. A daganatos betegségek megelőzésében is nagy jelentőséget tulajdonítanak, a benne lévő epigallocatechin-gallátnak (EGCG), ami egy polifenol típus.

 

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape logo
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Immun Forte (60 tabletta)

15 komponensű immunrendszer-erősítő étrend-kiegészítő.
4490 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

×
Kérlek kedveld oldalunkat!