Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Zsírégetők fajtái – kinek melyik ajánlott?

Zsírégető
zsiregeto kapszula fajtak

Számos típusa van a zsírégetőknek és mindenkinek más az optimális, más való. Mielőtt azonban részletesen belemennénk a különböző típusokba a diéta két alapvető igazságát mindenképpen rögzíteni kell:

  1. A túlsúly egészségtelen, az csak hab a tortán, hogy nem esztétikus, de az elhízás a mértékétől függően egészségügyi problémákat okoz, mint cukorbetegség, keringési problémák, szívproblémák, ízületi kopás.

  2. A diéta támogató étrend-kiegészítők nem csodaszerek. Hatékonyan képesek támogatni a kitűzött célokat, fokozzák az eredményeket de önmagukban, ha nincsen kalória bevitel csökkentés és/vagy sport és több mozgás akkor hatástalan.

Ha ezeket az alaptéziseket elfogadjuk, utána van csak értelme kiválasztani az életvitelnek legmegfelelőbb zsírégetőt.

Zsírégetők fajtái:

Lipotrópikus zsírégetők

A lipotrópikus zsírégetők csoportjába tartozik többek között a CLA, l-karnitin, pyruvat, HCA, kolin, inozitol stb. Ezeknek az a jellegzetessége, hogy bár más hatásmechanizmussal de ugyanazt érik el, vagyis elősegítik a zsír energiaként történő felhasználását a szervezetben.

Ezek a készítmények nincsenek hatással a szívre és a vérnyomást sem emelik meg, így azok is szedhetik, akik vérnyomás problémákkal küzdenek és vérnyomáscsökkentőt szednek.

Időzítésüket tekintve is rugalmasabban lehet kezelni őket, mint a koffeinnel dúsított termogenikus társaikat, hiszen a délutáni órákban való használatuk nem okoznak álmatlanságot és nyugtalan alvást. A Panda kínálatában a Pyruvat + CLA SlimFit és a HCA500 is ezt a kategóriát képviseli.

Időzítésüket tekintve főleg étkezés előtt fél órával érdemes bevenni őket, de például az l-karnitin egy edzés előtti diéta támogató, ami mozgás során fokozza a zsírégetés intenzitását. De ez például mozgás nélkül fabatkát sem ér, ellenben a pyruvattal, CLA-val vagy éppen a HCA-val, amik mellé a visszafogott táplálkozás elegendő.

Termogenikus zsírégetők

A termogenikus zsírégetők a szervezet hőháztartás folyamatait befolyásolják, energizáló hatásúak, gyorsítják az anyagcserét. Ezek többnyire kávé kivonatot, zöldkávét, guaranát, koffeint, taurint tartalmaznak és „megnyomják” a szív működését, megemelik a pulzusszámot. A Panda kínálatában a Day Burn ördögnyelv kivonattal készítmény, ami részben termogenikus, a 6 összetevőjéből 2 élénkítő hatású, a koffein és a zöld kávé bab, de például a benne található l-karnitin már lipotrópikus.

Ezeknek a szedése szigorúan tilos terhesség, szoptatás vagy keringési rendellenességek esetén, ahogyan a napi többszöri kávézás sem ajánlott ilyen esetben. Az élénkítő hatás miatt ezeknek a bevétele edzés előtt ajánlott, illetve ajánlottan legkésőbb a délutáni órákban, de mindenképpen 18:00 előtt.

Vízhajtó hatású szerek

Ezek rövid távon hatékonyak maximum egy, fellépés vagy testépítő verseny előtt, hogy lehajtsák a vizet az izomzatról és tónusosabbnak nézzen ki. Hosszú távon semmi értelmük, maximum annyi, mint egy nagyobb szaunázásnak, ami után pár órával a lehajtott víz pótlásra kerül. Ezt a kategóriát maximum profi testépítőknek javasoljuk és nekik is csak versenyek előtt.

Ásványi anyagok és rostok a teltség érzetért

Ebbe a kategóriába tartózik a króm, a növényi rostok vagy éppen a glükomannán, azaz az ördögnyelv. A króm segít a vércukor szint szabályozásában és optimális szinten tartásában ezáltal csökkenti az éhségérzetet. De például ezért kerül a Protein ONE fehérjénkbe is bambusz rost, hogy a turmix elfogyasztása után kellő teltségérzetet biztosítson és csökkentse a vágyódást az evés után. A Day Burnben található ördögnyelv is ezen az elven működik.

A glükomannán rost az egyik olyan rost, ami a legjobban meg tud duzzadni víz hatására a gyomorban, akár 100-200-szorosára is meg tud dagadni. Emiatt a hatása miatt teltségérzetet képes biztosítani és a falás utáni kényszert csillapítja.

Ezeket a típusú diétatámogató étrend-kiegészítőket azoknak ajánljuk, akik nem tudnak uralkodni a falási rohamaikon és kényszeres nagyevők.

Hozzászólások

Új hozzászólás
    töltés

    TÖLTÉS