Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Kollagén-hialuronsav krém vagy kapszula: kenni vagy enni?

Szépségápolás
kollagen szep bor

A kollagén a bőr feszességéért felelős fehérje, a bőr szerkezetének 75%-át alkotja és 25 éves korban tetőzik a termelődése, ami után évi 1%-ot csökken. A kollagén hatása tehát elsősorban a bőr rugalmasságának megőrzésében mutatkozik meg. A kollagén támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját: a kötőszövetét.

A hyaluronsav egy természetes kenőanyag, ami esszenciális, vagyis amelyet a szervezet saját maga számára is megtermel. A testben a hialuronsav legnagyobb koncentrációban a bőrben és az ízületekben található, továbbá olyan szövetekben, ahol segít megtartani a kollagént, ezáltal biztosítva a hidratáltságot és rugalmasságot. A hyaluronsav nagyon magas kapacitással rendelkezik a víz megtartására, emiatt számolnak be a használói nedvesebb és rugalmasabb bőrről.

Kívülről többféleképpen lehet pótolni kollagén kapszula formájában vagy a kenőcsökbe, krémekbe téve a bőrre felkenve. Lássuk melyik mennyire hatékony.

A bőr két rétegből áll, melyek a dermis és az epidermiszek. Az epidermisz a bőr legkülső rétege, amely vízszigetelő és általános akadályként szolgál az elemekkel szemben. A dermisz az epidermisz alatti réteg, és nagy szerepet játszik a test és a belső szervek védelmében és párnázásában a stressz és a feszültség ellen.

Kollagén és hiularonsav krémek

A kollagén a szervezet és a rugalmas bőr szempontjából csak akkor hatékony, ha a szervezet maga állítja elő azt megfelelő tápanyagokból és minőségi táplálékból!

Ha kívülről használod, krémként alkalmazva csak a felhám vízháztartását tudod vele támogatni és kedvezően befolyásolni, de a kötőszövetét már nem, mert az jóval mélyebben van.

Noha a bőr nagyon hatékony védőgát, a zsírban oldódó termékek számára is kissé átjárható, így a felső réteget valóban hidratálni tudja egy hialuronsav és kollagén krém.

A helyileg alkalmazandó arckrémek hatóanyagának át kell jutnia az epidermis hét sejtrétegén, mielőtt az a dermiszbe juthat, ahol bejuthat a vérbe. Összességében a kollagén krémekkel kapcsolatos probléma az, hogy a legtöbb kollagén molekula túl nagy ahhoz, hogy áthaladjon a bőr rendkívül hatékony gátján. (forrás)

Kollagén és hialuronsav injekció

Külsőleg akkor lehet hatékony, ha injekciós tűvel jut be ez a két vegyület a bőr megfelelő helyeire, kellőképpen mélyre fecskendezik be. A kollagén ebben az esetben térfogatkitöltő anyagként jut be és ezáltal teszi simábbá és feszesebbé az arcbőrt. A hialuronsav, a bőr mélyebb rétegeiből csak hónapok alatt ürül ki, amitől jelentősen javul a bőr struktúrája, feszessége.

Azonban hialuronsav injekciót csak orvosok adják, ezért egyeztessen egy dermatológussal, ha érdeklődik az alkalmazásáról az ajkait, a szemeit vagy a bőrét illetően. A kollagént zömmel az ízületekbe szokták injekciózni, hogy javítsa annak állapotát és szintén csak orvos általi beadás javasolt.

Kollagén és hialuronsav kapszula

A kollagén magában emészthetetlen és nem tud beépülni a rendeltetési helyére, ehhez előemésztett kollagént kell fogyasztani. Azért kerül a kapszulákba hidrolizált kollagén, hogy a szervezet fel tudja dolgozni és hasznosítva legyen.

Az elveszett kollagén helyettesítésére hatékonyak a kollagénkiegészítők, amelyek a test összes szöveténél biztosítják a kollagén peptideket. A hidrolizált kollagén-kiegészítők, építóelemei nagyon apró molekulák, amelyek specifikus aminosav-szekvenciákat tartalmaznak.Ezekre a szekvenciákra van szükség a testnek ahhoz, hogy képes legyen fokozni a kollagén szintézisét az egész testben.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS