Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Kollagénes húsleves recept

Szépségápolás
kollagen leves

Korábbi cikkekben említettük, hogy a húsleves az egyik legjobb kollagén forrás a benne található húsnak, bőrnek, csontoknak, belső szerveknek és inaknak hála, melyek egy több órás főzés alatt nagyon szépen beépülnek a lébe.

Hogyan készítsük el a húslevesünket, hogy minél több kollagént tartalmazzon?

 • Ne filézett csirkét tegyünk a levesbe, hanem csontosat, mivel a csontokból is kifő egy nagy adag értékes kollagén
 • A legjobb a házi tyúk, amit akár egészben is beletehetünk a lábasba
 • Ne ijedjünk meg a farháttól vagy a csirkelábtól és szárnytól. Ezek gyengébb minőségű húsok, de a levesbe belefőni, az ízt fokozni és extra kollagént adni a lének kiváló választások.
 • További kollagénben gazdag részek, amiket ha van mindenképpen főzz bele a levesedbe: zúza, szív, csirkenyak.
 • A sima szín csirkemellből készült „steril” leves kollagén tartalma jóval alacsonyabb lesz, mintha egy egész csirkét egyben beletettünk volna a fazékba.
 • A levest fel lehet dobni csirkén túli összetevőkkel, például tarja csonttal vagy velős marhacsonttal és kocsonyához való alapanyagokkal.
 • A lényeg: minél több csontos, porcos és bőrös rész kerüljön a színhús mellé!

A kollagénben gazdag húsleves elkészítésének módja:

Nagyon fontos, hogy ne nagy lángon főzzük! A cél, hogy takaréklángon éppen, hogy csak gyöngyözzön, egy csirkéből készülő leves akár 24 órán keresztül is fent lehet a tűzhelyen, hiszen az ásványi anyagok és a kollagén kifőzése hosszú folyamat. Egy marhacsontból készülő leves esetében a 48 órás főz

A zsírleszedést sem egyből még forró állapotában kell elvégezni, hanem mikor már kihűlt a leves. Ha forrón szednénk le a zsírját a tetejéről akkor nagyon sok kollagént is levennénk róla egyúttal.

Az akár 2 napon át főzött kollagénes levest fogyasszuk frissen melegen. A kihűlt leves tetején keletkező zsírrétegnek hála a leves nem romlik meg könnyen, de mivel nagy adagról van szó, a felét dobozoljuk el és fagyasszuk le.

Kollagénes kocsonya

Az összeállt levest kocsonyaként is lehet fogyasztani, ez ízlés kérdése de kollagént ez is ugyanolyan mértékben fog tartalmazni.

Hozzászólások

Új hozzászólás

  Kapcsolódó termékek

  töltés

  TÖLTÉS