Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Kollagén leves, kollagénes húsleves recept

Szépségápolás
kollagen leves

Korábbi cikkekben említettük, hogy a húsleves az egyik legjobb kollagén forrás a benne található húsnak, bőrnek, csontoknak, belső szerveknek és inaknak hála, melyek egy több órás főzés alatt nagyon szépen beépülnek a lébe.

Hogyan készítsük el a húslevesünket, hogy minél több kollagént tartalmazzon?

 • Ne filézett csirkét tegyünk a levesbe, hanem csontosat, mivel a csontokból is kifő egy nagy adag értékes kollagén
 • A legjobb a házi tyúk, amit akár egészben is beletehetünk a lábasba
 • Ne ijedjünk meg a farháttól vagy a csirkelábtól és szárnytól. Ezek gyengébb minőségű húsok, de a levesbe belefőni, az ízt fokozni és extra kollagént adni a lének kiváló választások.
 • További kollagénben gazdag részek, amiket ha van mindenképpen főzz bele a levesedbe: zúza, szív, csirkenyak.
 • A sima szín csirkemellből készült „steril” leves kollagén tartalma jóval alacsonyabb lesz, mintha egy egész csirkét egyben beletettünk volna a fazékba.
 • A levest fel lehet dobni csirkén túli összetevőkkel, például tarja csonttal vagy velős marhacsonttal és kocsonyához való alapanyagokkal.
 • A lényeg: minél több csontos, porcos és bőrös rész kerüljön a színhús mellé!

A kollagénben gazdag húsleves elkészítésének módja:

Nagyon fontos, hogy ne nagy lángon főzzük! A cél, hogy takaréklángon éppen, hogy csak gyöngyözzön, egy csirkéből készülő leves akár 24 órán keresztül is fent lehet a tűzhelyen, hiszen az ásványi anyagok és a kollagén kifőzése hosszú folyamat. Egy marhacsontból készülő leves esetében a 48 órás főz

A zsírleszedést sem egyből még forró állapotában kell elvégezni, hanem mikor már kihűlt a kollagén leves. Ha forrón szednénk le a zsírját a tetejéről akkor nagyon sok kollagént is levennénk róla egyúttal.

Az akár 2 napon át főzött kollagénes levest fogyasszuk frissen melegen. A kihűlt leves tetején keletkező zsírrétegnek hála a leves nem romlik meg könnyen, de mivel nagy adagról van szó, a felét dobozoljuk el és fagyasszuk le.

Kollagénes kocsonya

Az összeállt levest kocsonyaként is lehet fogyasztani, ez ízlés kérdése de kollagént ez is ugyanolyan mértékben fog tartalmazni.

A kollagén kapszula hatását remekül kiegészítheted a fenti recept alkalmankénti elkészítésével.

Hozzászólások

Új hozzászólás

  Kapcsolódó termékek

  töltés

  TÖLTÉS