Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Különbségek a Pyruvat és az L-karnitin hatásai között?

Zsírégető
zsiregetes

A kalcium-pyruvat, az l-karnitin mellett az egyik legnépszerűbb zsírégető lett az elmúlt években Magyarországon. Mindkét étrend-kiegészítő, az l-karnitin és kalcium-pyruvat is a zsírégetést támogatja csak a hatásmechanizmusuk más.

A Kalcium-Pyruvat és L-karnitin hatásmechanizmusában lévő különbségek

Az l-karnitin döntő hatással van a zsírsejtek mitokondrium felé való szállításában, de a hatását csak testmozgás esetén fejti ki, ezért is szokták edzés vagy intenzív testmozgás előttre időzíteni a bevételét. Ezzel szemben a kalcium-pyruvat alap állapotban is dolgozik, vagyis a létfunkciók fenntartása kerül több energiába a szervezetnek. Kutatások szerint 2,2%-kal megnöveli a piruvát a szervezet energiaszükségletét. A piruvát szénhidrátok lebomlása során keletkező köztes anyag, ami aerob és anaerob folyamatok során egyaránt létrejön, emellett a fehérje metabolizmus egyik kulcsszereplője.

Mindkét zsírégető legfőbb pozitívuma, hogy nem erőlteti meg a szívet és nem nyomja meg a vérnyomást, mint a termogenikus zsírégetők, amelyek koffeint, zöld teát, taurint vagy éppen guaranát tartalmaznak.

A Pyruvat és L-karnitin jellemzői

Az l-karnitin gyakorlatilag egy aminosav-származék, ami a szervezetben két esszenciális aminosavból, a lízinből és a metoininból keletkezik, míg a kalcium-pyruvat a pirosszőlőmag savmaradéka, kalcium kötésben. Az l-karnitin gyakrlatilag az energia szállítójának is nevezhető, hiszen a feladata, hogy a hosszú szénláncú zsírsavakat átvigye a sejtek falán. A kalcium pyruvat képlete: C3H3O3Ca, míg az l-karnitiné: C7H15NO3. Mind a pyruvat, mind az l-karnitin egyaránt jót tesz a szívnek és segíti annak működését. Mindkét anyag abszolút ártalmatlan, mellékhatásmentes és természetes. Mindkét zsírégető GMO-mentes, gluténmentes és cukormentes. A két diéta támogató szer akár párhuzamosan, egymás mellett is fogyasztható.

A Kalcium-Pyruvat vagy az L-karnitjn a hatékonyabb?

Erre vonatkozó pontos kutatás nincsen. mivel sok egyéb tényezőn is múlik az összehasonlítás, de valószínűleg közel hasonló hatásfokkal müködnek, egyénfüggő, hogy kinél melyik válik be jobban. Emiatt is célszerű a kettőt együtt fogyasztani, hogy a két különböző hatásmechanizmus szinergiába lépjen és egymás hatékonyságát növelje.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS