Ashwagandha MAX (100 kapszula)

Bizonyítottan agyserkentő és nyugtató hatású szuperélelmiszer
4490 Ft
Szállítás

 már 590 Ft-tól

 15 000 Ft felett ingyenes

 1 napos szállítás

MPL logo  további információk

Adaptogén gyógynövények és az Ashwagandha

Gyógynövény

2019. december 17.

adaptogén ashwagandha hatása

Mik is azok az adaptogének?

Adaptogén gyógynövényeknek azokat nevezik, amik a szervezetet ért külső negatív hatásokat, főleg a stresszt képesek minimalizálni és a szervezet működését optimalizálják. Működési mechanizmusukban a mellékvese kéregre hatnak ahol a szervezet kortizol kiválasztása történik. Ahhoz, hogy egy gyógynövény adaptogénnek legyen mondható meg kell felelnie az alábbi kritériumoknak:

  • nem toxikus, nem mérgező, a szervezetre nézve maximálisan ártalmatlan
  • normalizálja a test folyamatait legyen szó akár túlműködésről vagy alulműködésről, az ideális arany középút felé húzza a test funkcióit. Emiatt is hívják az adaptogéneket alkalmazkodó vagy intelligens növényeknek is.
  • pszichológiai hatása is van, ami normalizáló
  • minimalizálják a stressz káros hatásait legyen szó akár időszakos (vészreakció szélsőséges esetekben), klasszikus (mindennapi élet megoldandó kihívásai okozzák) vagy új típusú stresszről (környezeti ártalmak, élelmiszerek méreganyagai okozzák).

Lehet-e stressz nélkül élni?

Nem. Nyilvánvalóan, ahogy a gyerek tisztába lesz az őt körülvevő világgal és a kihívásokkal, a stressz is megjelenik, mint ösztönző. Kis mértékben a stressz még jó is, mert a feladat jobb megoldására sarkal, de túlzott jelenléte már egészségromboló hatású. A kialakult betegségek zöme is a stresszel magyarázható. Stresszt okoz egy beadandó házifeladat, egy elromló mosógép megjavíttatása vagy a munkahelyi határidők, melyek külön-külön nem jelentenek gondot, de összeadódva rányomják a bélyegüket az ember közérzetére.

Milyen adaptogén gyógynövények léteznek?

Jelenleg a szakirodalom 22 különböző adaptogén gyógynövényt különböztet meg. A legismertebbek a ginzeng, ashwagandha, tajgagyökér, citromfű, gingko biloba, brahmi, gotu kola, a bakopa monieri, orbáncfű, kurkumin, macskakarom, süngomba vagy a rhodiola rosea.

Hogyan müködik az Aswagandha stresszűző hatása?

Számos kutatás erősíti hogy az indiai ginzeng azaz az Ashwagandha kapszula segít a szorongás és stressz enyhítésében, redukálja a szervezet kortizolszintjét, védi az agyat az akut stressz számlájára írható károktól, mindemellett növeli a GABA és szerotonin receptorok hatékonyságát.

Ezek mellett a pozitív hatások mellett az álombogyó segíti az axonok, dendritek és szinapszisok regenerálódását és megújulását, ezért ez az adaptogén gyógynövény erősen ajánlott a krónikus stressztől szenvedők és szorongós alkatúak számára.

Az oldalon található tartalom forrás megjelöléssel szabadon felhasználható és másolható!

copyscape logo
Vásároljon ma kiemelt termékeinkből, akár ingyenes szállítással!

Ashwagandha MAX (100 kapszula)

Bizonyítottan agyserkentő és nyugtató hatású szuperélelmiszer
4490 Ft

Hagyjon egy hozzászólást

×
Kérlek kedveld oldalunkat!