Ügyfélszolgálat: +36(30)451-6801

Panda Nutrition

Szedhető-e kollagén terhesség alatt és szoptatáskor?

Szépségápolás
kollagen es terhesseg

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés női vásárlóink részéről, hogy szedhető-e kollagén terhesség alatt és szoptatáskor, avagy tiltott az alkalmazása?

A Collagen C [hyaluronsavval] nem gyógyszer, hanem egy egyszerű étrend-kiegészítő hozzáadott vitaminnal. (OGYÉI által notifikáltatva) A kollagén megtalálható például a húslevesben, kocsonyában, zselatinban, tojássárgájában vagy éppen a halakban.

A Collagen C másik összetevője a C-vitamin, ami megtalálható szinte minden gyümölcsben, de hatványozottan a citromban, narancsban vagy éppen a grapefruitban. (aminek 40%-a aszkorbinsav, azaz C-vitamin) A harmadik összetevő a hialuronsav pedig megtalálható a következőekben: burgonya, zeller, cékla, spárga, zöld leveles zöldségek, koriander, zselatin.

Kijelenthető, hogy a Collagen C-ben található összetevőket teljesen hétköznapi ételekkel is bevisszük a szervezetünkbe, csak kisebb mennyiségben és kényelmi okokból a Collagen C szedésével kiválthatjuk, hogy például minden nap 1-2 liter húslevest meg kelljen enni vagy éppen 1 kg narancsot.

Szedhető kollagén szoptatáskor?
Szedhetik-e a Collagen C-t terhes nők és szoptató kismamák?

Természetesen igen. Pont annyit árthatunk magunknak terhesség alatt a kollagén szedésével, mint egy nagy adag húslevessel vagy éppen pár narancs bevitelével. Vagyis semennyire.

Sőt, a terhesség alatt a hason a bőr a hónapok előrehaladtával egyre nagyobb terhelésnek van kitéve, egyre jobban feszül, ami fiatalabb korban még rugalmasabb és jobb eséllyel visszaáll, többé-kevésbé. Viszont a kor előrehaladtával a test kollagén szintje egyre csökken, így a külső kollagén bevitel kifejezetten ajánlott a terhesség alatt, akárcsak a szoptatás hónapjaiban. A fokozott mennyiségben bevitt kollagén hatása akár a terhesség alatt kialakuló striákat megjelenését is megakadályozza.

Érdekesség a terhesség alatti kollagénszedésről

Hogy a kollagén szedés fontosságát szemléltessük három adatot kell megemlítenünk:

  1. A bőr 70%-át a kollagén alkotja, így a kollagén csökkenése a bőr rugalmasságának nagyfokú csökkenéséhez vezet.
  2. A bőr kollagéntartalma az évek előrehaladtával egyre csökken, 20 éves korban még plafonon van a test saját termelése, de ezután minden évben hozzávetőleg 1%-ot csökken a mennyisége.
  3. A bőr feszessége szempontjából csak az I és a III. típusú, hidrolizált kollagén a megfelelő, a 2-es típusú kollagén, csirkekollagén vagy a hidrolízálás nélküli kollagén semmit sem ér.

Hozzászólások

Új hozzászólás

    Kapcsolódó termékek

    töltés

    TÖLTÉS